Wintersport in Noorwegen

Skiën in Noorwegen: een midwinternachtsprookje

In de winter verandert Noorwegen in een kerstkaart. Bevroren watervallen, het Noorderlicht en kleurrijke dorpjes die aftekenen tegen witte bergdorpen. Maar liefst een half jaar lang kunnen skiërs en langlaufers hier hun hart ophalen. En hoewel de skisport hier is uitgevonden, is Noorwegen nog relatief onontdekt als wintersportgebied.


Anders dan anders

Wintersport in Noorwegen is net even anders dan anders. Geen kilometerslange afdalingen en après-ski zoals in de Alpen, maar rust in een ongerept winterlandschap. Met goed geprepareerde pistes, snowboardparken en sfeervolle chalets.

En ook niet onbelangrijk: je hoeft je geen zorgen te maken over de sneeuwhoogtes in Noorwegen. Er ligt de hele winter wel een dik pak sneeuw. Sterker nog, zelfs midden in de zomer kun je skiën bij de bekende Jostedalsbreen gletsjer. Sneeuwzeker weer dus!


Lekker rustig

Niet alleen het Noorse landschap is rustgevend, ook de sfeer en pistes zijn lekker rustig. Bij de skiliften staan nauwelijks rijen. En bestel je een warme chocomelk op het terras, dan word je snel en vriendelijk geholpen.


Langlauf walhalla

Noorwegen is ideaal voor langlaufers. In de omgeving van Hemsedal is bijvoorbeeld ruim 220 kilometer loipe. De sfeervolle, houten chalets liggen hier direct aan de piste. Dus je bindt de ski’s onder en langlauft zo weg. Of kiest je liever voor een huskytocht tijdens de wintersport?


Sauna aan

Een knus chalet midden in de ongerepte natuur maakt de echte Noorse wintersportsfeer compleet. Bijvoorbeeld een houten huisje in het charmante ski-dorp Beitostølen.

Na een dag op de latten, verlaat u de piste skiënd om in uw vakantiehuisje de haard aan te steken en te genieten van een sauna. Dat is nog eens après-ski.

Tips Wintersport in Noorwegen